Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe autoverzekering af te sluiten? Heb je bijvoorbeeld een nieuwe auto gekocht of zijn jouw wensen veranderd? Of wil je mogelijk veel geld besparen? Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je al snel een ideale autoverzekering uitkiezen.

Een auto verzekeren is overigens verplicht in ons land. Ook als je een 20 jaar oude auto hebt die in principe niks meer waard is. Om een dergelijke auto passend te verzekeren, is het advies om voor een WA autoverzekering te kiezen.

De minst uitgebreide dekking

Op dit moment kun je uit drie verschillende dekkingen kiezen. Het gaat hierbij om de WA autoverzekering, de WA beperkt casco autoverzekering en de WA volledig casco autoverzekering. Van deze drie verzekeringen heeft de WA autoverzekering de minst uitgebreide dekking. Deze verzekering dekt namelijk alleen de schade die je aan andere auto’s aangericht hebt.

De schade aan jouw eigen auto is met een WA autoverzekering dus niet gedekt. Mocht je dat wel graag willen, is het zaak om voor één van de twee andere soorten dekkingen te kiezen.

Geschikt voor oudere auto’s

Heb je een auto van bijvoorbeeld vijf jaar oud? Dan is het niet aan te raden om voor een WA autoverzekering te kiezen. Heb je echter een auto die bijvoorbeeld 12, 15, 18 of 20 jaar oud is? Dan is een WA autoverzekering wel de beste keuze. Deze autoverzekering is in principe ideaal voor oude auto’s die nagenoeg niks meer waard zijn.

Voordelige premie

Wil je het liefste zo min mogelijk geld kwijt zijn aan de autoverzekering? Ook dan is een WA verzekering ideaal. Doordat deze dekking helemaal niet uitgebreid is, liggen de premies ook bijzonder laag. Mocht je op maandelijkse basis zo min mogelijk geld uit willen geven, is dit dus de aangewezen dekking.

Divers aanbod

Tot slot is het prettig om te weten dat je uit meerdere verzekeringsmaatschappijen kunt kiezen. Eigenlijk alle maatschappijen die zich op autoverzekeringen richten, bieden een WA verzekering aan. Let bij het vergelijken wel goed op de gestelde voorwaarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *